Тільки зареєстровані користувачі можуть використовувати книгу скарг

Італійська кухня

Італійська кухня є найпопулярнішою в світі. Мабуть, кожен житель земної кулі знає хоча б одне італійське блюдо.
Основа кухні склалася завдяки культурному впливу греків, римлян, арабів, лангобардів та інших народів, що жили на території країни. Риба, морепродукти, яловичина, томати, баклажани, перець, оливки, оливкова олія, паста, рис, бобові, білі гриби, різноманіття сирів і спецій, а також фрукти і вино - ось стовпи традиційної італійської кухні.
Піца и паста - Фаворити майже всіх туристів, яким пощастило опинитися на Апеннінському півострові, а також на Сардинії та Сицилії. Однак Італія багата й іншими делікатесами, причому жителі кожній області мають свої кулінарні традиції. Всього в країні налічується 20 областей (з півночі на південь): Валле-д'Аоста, П'ємонт, Ломбардія, Трентіно-Альто Адідже, Венето, Фріулі-Венеція Джулія, Емілія-Романья, Лігурія, Тоскана, Умбрія, Марке, Абруццо, Лаціо , Кампанія, Молізе, Апулія, Базіліката, Калабрія, Сардинія і Сицилія.
Так, для П'ємонту, батьківщини відомого десерту панна Котта, Характерні деякі традиції Франції та Швейцарії. У сусідній Ломбардії, де вперше з'явилися маскарпоне, горгонзола і грана падано, готують прісноводну рибу, різотто, поленту, Гасять м'ясо у вині. На область Трентіно-Альто Адідже вплинули кулінарні традиції Австрії. Емілія-Романья подарувала світові пармезан, мортаделлу, пармскую шинку, бальзамічний оцет і безліч видів пасти. Для Лігургіі характерні різні приправи, страви з риби і морепродуктів; популярний соус песто родом саме з цієї області. У Тоскані більше популярно м'ясо, ніж риба - яловичина, телятина, баранина. Кухня Молізе і Абруццо схожі, жителі цих областей часто готують баранину, копчені м'ясні вироби. Кампанія, а точніше її столиця Неаполь - батьківщина піци і в'ялених томатів, а от у сусідній Апулії популярна закрита піца кальцоне, Мідії та устриці. У Калабрії готують специфічні страви з риби-меч і тунця, з баранини і козлятини, а також різні десерти з інжиру, мигдалю і меду.
Осібно в італійській кухні стоять острова Сардинія і Сицилія. Для Сардинії характерні вишукані морепродукти і риба, а на свята там традиційно готують молочного поросяти на рожні. Кухня Сицилії має відбиток арабської, грецької та іспанської культури. Тут дуже популярні спеції, фрукти, овочі, риба і, звичайно, паста.

 Кращі рецепти кухні
Рецептів: 2 671
  • Італійська піца. Відео

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Доставка піци? Забудьте! Рецепт справжньої італійської піци, приготованої в домашніх умовах. Дуже просто і швидко. Спробуйте один раз приготувати, і ви більше ніколи не будете замовляти піцу додому.
    Читати далі

  • Гриссини. Італійські хлібні палички

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    Смачні, хрусткі італійські палички, які готуються на 1-2-3. 1. У мисці змішайте просіяне борошно і сіль. Додайте оливкову олію і воду нагріту до 60-70 градусів. Замісити тісто. 2. Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин. 3. Тісто розкачати в пласт товщиною 3-5 мм 4. Нарізати тісто на смужки толщіной1 ...
    Читати далі

  • Лазанья від Віталька

    Другі страви  /  Лазанья

    Лазанья, це чудово італійське блюдо, досі експерти не прийшли до єдиної думки і сперечаються до якої страви можна віднести Лазанью, але в Італії це блюдо вважається першим до подачі! Лазанья виходить соковита, ароматна, її хрустка сирна скоринка додає незвичайний смак! 1. Приготувати соус «Болоньєзе». Помідори вимити, з боку плодоніжки, ...
    Читати далі

  • Грошовий пиріг з цільнозерновий борошном - torta integrale di pere

    Вироби з тіста  /  Пироги

    Він хороший і в теплому, і в холодному вигляді. Простий у приготуванні. Так що його можна сміливо спекти недільним ранком для сім'ї до чашечки ранкової кави. 1. Груші вимити, обсушити, розрізати навпіл і видалити серцевину, потім нарізати тонкими скибочками. Посипати 1 ст л цукру і скропити лимонним соком. 2. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки ...
    Читати далі

  • Вафлі-каннолі а-ля Сицилія

    Десерти  /  Тістечко

    Хрустка основа з найніжнішим кремом-мусом дають бездоганне поєднання і Ви ... немов у найдорожчому ресторані Італії! До того ж, за цим рецептом трубочки НЕ смажаться у великій кількості олії, а випікаються в духовці, що значно знижує їх калорійність і тим самим підвищує корисність! 1. Для тіста змішати борошно з цукром, сіллю і какао ....
    Читати далі

  • Тірамісу з домашнім вершковим сиром

    Десерти  /  Інші десерти

    Щоб приготувати ніжний і смачний тірамісу, ми знову візьмемо за основу наш універсальний cream-cheese. Там де потрібний м'який вершковий сир, він просто незамінний. Дешево і смачно. Не гірше ресторанного це точно! :) 1. Змішаємо в каструлі сметану, ряжанку і кефір, додаємо сіль і оцет, добре перемішуємо, до утворення однорідної маси. 2. Беремо ...
    Читати далі

  • Лазанья Болоньєзе

    Другі страви  /  Лазанья

    Для любителів італійської кухні, приготуємо лазанью. Я хочу вам розповісти спрощений, так би мовити адаптований рецепт класичної лазаньї. Для її приготування нам необхідно буде зробити два соуси «Боллоньезе» і «Бешамель». Соус "Болоньєзе" 1. У глибоку сковороду наливаємо рослинне мало без запаху і розігріваємо його, кладемо порізаний ...
    Читати далі

  • Салат з помідорів, лисичок і фісташок

    Салати  /  Салат з грибами

    Добрий всім денек, друзі! Хочеться порадувати вас смачним салатом для начала .... 1. В одній сковороді обсмажуємо на оливковій олії пару хвилин помидорки-чері, розрізавши їх навпіл, солимо і додаємо чилі за смаком. 2. В іншій сковороді обсмажуємо ті ж пару хвилин розрізані на не зовсім дрібні шматочки гриби, солимо і перчимо. Остужаем вміст ...
    Читати далі

  • Вишневий пломбір з гірким шоколадом

    Десерти  /  Морозиво

    Він чудовий: вершковий, з кислинкою вишні, шоколадом і пікантною коньячної ноткою - класичне поєднання. Дуже смачно!!! 1. Вишню розморозити, зцідити сік і залити коньяком. Прибрати в холодильник на ніч. 2. У сотейнику з товстим дном змішати сухе молоко, цукор, сіль, ванільний цукор, какао порошок. Влити 450 мол молока, розмішати і довести ...
    Читати далі

  • Ванільний пломбір з бананом

    Десерти  /  Морозиво

    Прекрасно, ось просто прекрасно - ось слоган для цього морозива. Приголомшливе поєднання банана, вершків і ванілі! 1. У сотейнику з товстим дном змішати сухе молоко, цукор, сіль, ванільний цукор, ванілін. 2. Влити 450 мол молока, розмішати і довести до кипіння на маленькому вогні. 3. В окремому посуді змішати 50 мл молока з крохмалем. 4. Тонкою цівкою ...
    Читати далі

  • Чорничний пломбір з лавандою

    Десерти  /  Морозиво

    Найніжніша вершкова структура у цього морозива і гармонійне поєднання лаванди, чорниці, ванілі і легкої нотки цитрусів. 1. Чорницю протерти через сито (я пробила в блендері). 2. Лаванду порубати і розтерти в ступці, потім протерти через сито. 3. У сотейнику з товстим дном змішати сухе молоко, цукор, сіль, ванільну цукрову пудру і корицю ...
    Читати далі

  • Паста з палтусом і анчоусами по-сицилійський

    Другі страви  /  Паста

    Дуже ніжна, швидка і легка паста! 1. Палтус промити в холодній воді ... мити потрібно не під струменем води, а в мисці. Потім обсушити рибу серветкою і нарізати на сегменти, як на покроковому фото. 2. Цибулю і часник очистити від лушпиння і натерти на тертці прямо в сковороду. Влити в неї ж 4-5 ст / ложок оливкової олії і поставити на вогонь. 3. Поки ...
    Читати далі

  • Паштет з лисичок

    Закуски  /  Паштет

    Паштет за цим рецептом я готувала на майстер-класі Дениса Крупеня. Він креативний шеф модних ресторанних проектів столиці, викладач кухарський школи Ragout, більше відомий як суддя проекту "МастерШеф" на СТС. Денис дивовижна людина і справжній шеф. Приготування: 1. Лисички обов'язково перебрати, і очистити від лісового сміття - хвої, ...
    Читати далі

  • Равіолі з сиром, зеленню і кедровими горіхами під соусом з шпинату і Грана Подано

    Другі страви  /  Вареники

    Може здатися, що цей рецепт досить тоскний і складний ... але ЦЕ НЕ ТАК! Все досить просто, а під приємну бесіду і келишок вина з подругою навіть принесе задоволення. Почнемо ... 1 Змішуємо два сорти борошна, яйця, яєчні жовтки і сіль. Є один прийом при ліпленні равіолі ... потрібно змастити долоні оливковою олією (однієї чайної ложки достатньо), ...
    Читати далі

  • Карамельне морозиво з морською сіллю

    Десерти  /  Морозиво

    Дивовижно смачне морозиво зі смаком іриски "Киць-киць» і хрусткими шматочками шоколаду. Сіль відчувається в самому кінці, вона як би підкреслює і загострює смак карамелі. Ніколи раніше я не поєднувала ваніль і карамель в одній страві - це чудово !!! 1. Половину цукру всипати в каструлю і, не помішуючи, довести до стану темної карамелі, ...
    Читати далі

  • Молочне морозиво з полуницею

    Десерти  /  Морозиво

    Чудове легке морозиво з насиченим полуничним смаком і ароматом. Свіже, літнє, ніжне !!! 1. Полуницю протерти через сито. Молоко довести до кипіння. 2. Крохмаль розвести в двох ст. ложках холодної води, змішати з молоком, довести до кипіння, прибрати з вогню і змішати з ягідним пюре. Постійно помішуючи остудити до кімнатної температури ....
    Читати далі

  • Лимонно-тімьяновое морозиво

    Десерти  /  Морозиво

    Чудовий десерт! Ідеальний баланс кислого і солодкого. Смак лимона не забиває смак вершків і згущеного молока, а чебрець і кардамон додають морозиву пікантність і незвичність. І ще воно ооооооочень ситне - вистачить на шість, а то і вісім человек !!! Так, трохи не забула - дуже просте у приготуванні і дуже швидке - реальний час приготування ...
    Читати далі

  • Рулети з кабачків і баклажанів з сиром і сухарями

    Закуски  /  Роли

    Ці золотаві рулетики з кабачків і баклажанів під сирною скоринкою - страва італійської кухні. Овочі з базиліком, запечені за цим рецептом дуже сподобалися моїй родині! 1. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Часник очистити і пропустити через прес. Змішати сухарі, тертий сир, часник і зелень. 2. Посолити, поперчити і відставити начинку ...
    Читати далі

  • Різотто з цукіні

    Другі страви  /  Різотто

    Легке блюдо італійської кухні. Добре для сімейної вечері. Замість цукіні можна використовувати кабачки, а саме різотто готувати з рису сорту "Карнаролі", "Віалоне нано" або будь-якого іншого. 1. Цукіні вимити, обсушити, нарізати кубиками. У сковороді розігріти 1 ст л рослинного масла і обсмажити цукіні. 2. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати маленькими ...
    Читати далі

  • Печиво на оливковій олії - biscotti al'olio d'oliva

    Десерти  /  Печиво

    1. Яйця збити з цукром і ванільним цукром. Додати оливкову олію, перемішати. 2. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю. Ввести борошняну суміш в яєчно-масляну. Замісити тісто. Тісто зібрати в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати а холодильник на 30-40 хвилин. 3. Тісто розкачати на столі, присипаному борошном, в пласт товщиною приблизно 1 / 2см ....
    Читати далі

  • Тальятелле з качкою

    Другі страви  /  Паста

    1. Качине філе пропускаємо на м'ясорубці крізь грати з великими отворами. Морквину прокручуємо за допомогою насадки-терки дрібної. 2. Білу частину цибулі-порею ріжемо кільцями, брокколі поділяємо на суцвіття. Овочі обсмажуємо на сковороді на оливковій олії 3-4 хвилини. Додаємо до овочів крупний фарш з качки і продовжуємо обсмажувати 3 хвилини. Посолити ....
    Читати далі

  • Polpette di Melanzane (Баклажановие фрикадельки)

    Другі страви  /  Фрикадельки

    1. Баклажани почистити і порізати невеликими кубиками. 2. У каструлі довести воду до кипіння. Подрібнені баклажани опустити в киплячу воду і бланшувати при слабкому кипінні близько 5 хвилин. Потім баклажани відкинути на друшляк і дати стекти воді. 3. Сир натерти на крупній тертці. Базилік і м'яту дрібно нарубати. У миску скласти підготовлені ...
    Читати далі

  • Експрес-соус Болоньєзе (дуже дієтично!)

    Другі страви  /  Паста

    Беремо каструлю або ємність з кришкою і дном не менше 18 см в діаметрі - в іншому випадку час готування збільшується Для соусу всі, крім трав-мікс, змішуємо і виливаємо в ємність На соус кладемо фарш, присипаємо травами Закриваємо кришкою Ставимо в мікрохвильову піч на потужності 800 на 8 хвилин після сигналу мікрохвильовій печі залишаємо на 5-6 ...
    Читати далі

  • Різотто з кокосовим молоком і м'ятно-вишневим песто

    Другі страви  /  Різотто

    Для песто з вишні видалити кісточки, з м'яти обірвати листочки, вичавити сік з половинки лимона, імбир натерти. Скласти всі інгредієнти для песто в подрібнювач, додати оливкове масло і розмолоти до стану дрібних шматочків. Посолити, поперчити за смаком. Промитий і обсушену рис Арбор помістити в сковороду з топленим маслом, додати ...
    Читати далі

  • Різотто з бататом і хрустким беконом

    Другі страви  /  Різотто

    Батат очистити, нарізати скибочками, посипати сіллю, перцем, мускатним горіхом і копченої паприкою, скропити оливковою олією і запекти в духовці при 200 * 20 хв. У цей час обсмажити скибочки бекону, до хрускоту, витопився жир видалити, бекон порубати в крихту. Готовий батат помістити в миску і стовкти в пюре. Дрібно нарізати цибулю і часник, обсмажити ...
    Читати далі

  • Бурякове різотто з козячим сиром і волоськими горіхами

    Другі страви  /  Різотто

    Половину буряка нарізати кубиками, скропити оливковою олією, посипати сумішшю італійських трав і запекти в духовій шафі при 200 *, приблизно 20 хв. Другу половину буряка натерти на тертці. Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді, порубати, козячий сир розкришити. Цибулю дрібно нарізати, пасерувати на оливковій олії, додати рис, злегка обсмажити, ...
    Читати далі

  • Біле рагу з кролика під трюфельним маслом

    Другі страви  /  Рагу

    Тушку кролика дуже добре вимити під проточною водою і витерти насухо Відокремити м'якоть від кісток (кістки не викидати, з них відмінний бульйон виходить) М'якоть потрібно порізати на шматочки розміром з горошину, але ми скористаємося м'ясорубкою Vitek, в комплект якої входить решітка для великої рубки. Дістаємо тестируемую м'ясорубку Vitek +3603 W ірешетку ...
    Читати далі

  • Фаршировані тунцем баклажани

    Другі страви  /  Запіканка

    Баклажани вимити, видалити плодоніжки, розрізати вздовж на половинки і акуратно чайною ложкою вийняти частину м'якоті, щоб вийшли «човники». Ці «човники» посолити, поперчити, скропити оливковою олією і поставити в попередньо нагріту духовку на 20 хвилин запікатися. Вийняту баклажанну м'якоть посікти ножем, і обсмажити на оливковій олії ...
    Читати далі

  • Пряне різотто з запеченої гарбузом і яблуками

    Другі страви  /  Різотто

    Гарбуз нарізати кубиками. Змішати в мисці оливкова олія, мед, сіль і суміш прянощів, висипати туди гарбуз, перемішати. Викласти на деко, застелене фольгою, тонким шаром і запекти при 200 *, поки не зарум'яняться, приблизно 20 хв. На сковороді з товстим дном в маслі пасерувати до прозорості дрібно нарізану цибулю, додати нарізані кубиками ...
    Читати далі

  • Різотто по-міланськи з пармезановим фондю

    Другі страви  /  Різотто

    Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити на 50г вершкового масла. Додати рис, біле вино і обсмажувати до випарювання вина. Поступово по 1 ополоник вводити гарячий яловичий бульйон, додати шафран. Готувати рис 20 хвилин до стану аль денте, періодично помішуючи. Молоко довести до кипіння, додати 60г тертого пармезану і довести до загустіння ...
    Читати далі

  • Полуничне різотто з креветками

    Другі страви  /  Різотто

    Приготувати полуничні чіпси. Полуницю нарізати тонкими пластинами, розкласти на пергаменті і висушити в духовці гарячим повітрям при 80 *. Цибулю дрібно нарізати, злегка обсмажити на оливковій олії. Додати рис, обсмажувати, помішуючи, поки він не просочиться маслом, потім, влити вино, готувати на середньому вогні, поки вино не випарується. Влити гарячу ...
    Читати далі

  • Торт "Тірамісу" класичний

    Десерти  /  Тістечко

    Заварюємо міцний еспрессо. Готове кави охолоджуємо і вливаємо в нього чарку вина або коньяку. Крем: Маскарпоне розім'яти в окремій мисці виделкою або лопаткою. Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром і ваніліном до білого. Далі, в жовтки додати маскарпоне і на середній швидкості збиваємо суміш до однорідності. Збиваємо охолоджені ...
    Читати далі

  • Різотто з каррі і креветками, обсмаженими в меді

    Другі страви  /  Різотто

    Креветки очистити від панцирів і обваляти в кунжуті. Пір'я зеленої цибулі дрібно нарізати і відкласти. Цибулини дрібно нарізати. У каструлі для соусу розтопити вершкове масло, додати дрібно нарізані цибулини, панцирі креветок. Обсмажити на тихому вогні близько 3 хв, постійно заважаючи. Додати порошок каррі і перець і ще 3 хв. тримати на вогні ....
    Читати далі

  • Різотто з кольоровою капустою за мотивами Дж. Олівера

    Другі страви  /  Різотто

    Хліб подрібнити разом з анчоусами і ст. ложкою олії від них в блендері. На сковорідці в невеликій кількості оливкової олії обсмажити їх до золотистого кольору. Така суміш називається пангрататто. Відкласти її. Цвітну капусту розібрати на невеликі суцвіття і покласти їх у гарячий бульйон. У великому сотейнику добре розігріти ...
    Читати далі

  • Різотто з буряком і сиром дор блю в мультиварці KitchenAid

    Другі страви  /  Різотто

    Цибулю і часник дрібно нарізати. У мультиварці включити режим Різотто, почекати поки нагріється, підключити пристрій для перемішування. Влити оливкову олію, покласти цибулю, часник, включити пристрій для перемішування на 1-ю швидкість і обсмажити до прозорості, хвилин 5. Не відключати пристрій для перемішування до повного приготування різотто ....
    Читати далі

  • Різотто з креветками і шампанським "Asti"

    Вироби з тіста  /  Біляші

    Креветок розморозити. Очистити. Ріпчасту цибулю очистити, подрібнити. Шайби ананаса викласти на паперовий рушник для видалення сиропу, нарізати кубиками. У сковороді розтопити вершкове масло, додати оливкове. Обсмажити цибулю до зміни кольору на суміші масел. Додати нарізаний ананас. Прогріти разом все 3 хвилини. Додати рис. Смажити ...
    Читати далі

  • Фрітірованние сирні равіолі

    Вироби з тіста  /  Пончики

    З борошна, мінеральної води і дрібки солі замісити тісто, як на пельмені. Тісто розкачати на невеликі пласти шириною приблизно 10-12 см. На один пласт викласти невеликі брусочки сиру, накрити іншим пластом і за допомогою коліщатка для фігурної нарізки тіста розрізати пласти тіста з сиром на квадрати. Якщо коліщатка немає в наявності, то можна використовувати ...
    Читати далі

  • Шоколадний пиріг з рікоттою

    Вироби з тіста  /  Солодкі пироги

    На приготування такого пирога у вас піде зовсім небагато часу і сил, але результат безсумнівно порадує вас і ваших близьких - пиріг виходить дуже гарний; неймовірно ніжний, повітряний і просто тане в роті. Див. Покроково.
    Читати далі

  • Мариновані помідори по-швидкому.

    Салати  /  Салат з овочів

    Помідори дуже освіжаючі, підходять як закуска, та й як гарнір. Див. Покрокові фото.
    Читати далі

  • Італійський торт "Капрезе" за 4 хвилини в СВЧ !!!

    Десерти  /  Торти

    шоколад змішати з маслом, додати мигдаль, перемішати Яйце просто перемішати з цукровою пудрою Влити яєчну суміш в шоколадну, розмішати Змастити форму маслом і вилити шоколадне тісто Випікати в СВЧ при потужності 800Вт 3 хвилини 40 секунд - головне, не пересушити! остудити, вийняти з форми і прикрасити цукровою пудрою або глазур'ю Розрізати і насолоджуватися! ...
    Читати далі

  • Равіолі з сиром і сиром за 2 хвилини (смачно, швидко, просто!)

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Для тіста всі інгредієнти добре змішати Для начинки всі інгредієнти змішати і зліпити 3 плоскі коржики за розміром трохи менше окружності форми Вливаємо в формочки по 1 ст л тіста, викладаємо начинку і заливаємо по 1 ст л тіста Ставимо в мікрохвильовку на 2 хвилини (у мене потужність мікро 800, тому я тримала 2 хв 20 секунд) виймаємо з формочок ...
    Читати далі

  • Зелене різотто

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Соус песто: Листочки базиліка, кедр. горіхи, часник подрібнюємо (я перетерли в ступці) Викладаємо в невеликий посуд, додаємо перець, пармезан, оливкова олія. Відварюємо квасолю з скибочкою лимона до готовності. Овочевий бульйон відливаємо в мисочку - він нам ще знадобиться. Креветки обсмажуємо 1-2 хв. до ст. ЛШ. оливкової олії. У сотейнику ...
    Читати далі

  • Різотто з креветками, майже як в Римі

    Другі страви  /  Страви з морепродуктів

    Для бульйону креветки, розморозьте, очистіть від панцирів під проточною водою. У сотейник з товстим дном влийте 1 ст. л. оливкової «Ideal», додайте маленький шматочок вершкового масла, потім роздавлений зубчик часнику, розмарин і панцирі і голови креветок. Додайте томати і дрібно нарізану цибулю. Залийте панцири водою і варіть на повільному вогні ...
    Читати далі

  • Картопляні крокети з моцарелою - Crocchette di patate e mozzarella

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Вимитий картоплю відварити в мундирі до готовності (приблизно 25 хвилин після закипання рідини). Моцареллу нарізати невеликими кубиками (1,5х1,5см). Картопля очистити і розім'яти толкушкой. Жовтки відокремити від білків. Додати до м'ятою картоплі 1 ст. ложку борошна, тертий пармезан, яєчні жовтки, посолити і поперчити, ретельно перемішати ....
    Читати далі

  • Полента з соусом з білих грибів з тушкованим м'ясом кабана

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Відваріть поленту, дотримуючись інструкції на упаковці. Змастіть прямокутну форму оливковою олією «Ideal» і викладіть в неї готову поленту, розрівняйте верх. Посипте верх поленти тертим сиром і запечіть в духовій шафі 10 хвилин при температурі 180г. Для соусу використовуйте оливкову олію «Ideal». Обсмажте до золотистого стану ріпчасту цибулю, ...
    Читати далі

  • Курка в білому вині з оливками і в'яленими помідорами

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Вимиту курку обсушити, нарізати на шматки. Червоний цибулю очистити і порізати на четвертинки. Курку покласти в глибоку ємність, додати цибулю, розмарин, мелений перець, залити білим вином. Не солити! Закрити ємність кришкою і поставити в холодильник мінімум на 6:00 (у мене стояла 10). Приблизно за 2:00 до приготування курку в маринаді ...
    Читати далі

  • Фокачча по-апулійські

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    Див покрокове виконання
    Читати далі

  • Лазанья.

    Другі страви  /  Паста

    Див. Покрокові фото.
    Читати далі

  • Італійські великодні хлібця-гніздечко

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    1. Молоко і масло трохи підігріваємо. 2. Додаємо сметану і яйце. 3. З апельсина дрібній тертці натираємо цедру. Додаємо до тіста. 4. Додаємо просіяне борошно, цукор, сіль і дріжджі. Замішуємо тісто і залишаємо на 1:00, щоб підійшло. 5. Тісто виходить ніжне і з красивим помаранчевим відтінком і ароматне. 6. Тісто ділимо на невеликі кульки, ...
    Читати далі

  • Коржі "Тoскана" // до салату

    Вироби з тіста  /  Солодкі пироги

    Добрий день! Коржі на білому вині з травами чудово підходять до овочевому салату ... Збиваємо вино з сіллю, оливковою олією і жовтком, додаємо суміш з борошна трав і розпушувача. Залишаємо тісто на 15 хвилин, потім розрізаємо на 10-12 рівних частин, кожну розгортаємо в коржик діаметром близько 20 см., Смажимо на сухій сковороді по 1-2 ...
    Читати далі