Французька кухня

Складно відшукати ще одну таку ж вишукану і розкішну кухню як французька. Одні тільки назви страв подібні звукам паризького акордеона: круасан, Бешамель, фуа Гра, безе, бланманже... Французька кухня знаходиться на вершині кулінарного мистецтва, а її кухаря - це справжні фанати своєї справи, перфекціоністи, трішки божевільні, як всі генії. Прості французи є, як правило, гурме, тобто розбираються в тонкощах вишуканої їжі.
Поява в 1672 році в Парижі першого ресторану поклало початок сучасної французької кухні. Умовно її можна розділити на регіональну кухню, загальнопоширених і аристократичну, що сформувалася при дворі Бурбонів.
Кухня регіонів обумовлена географією і кліматом. Нормандія відома своїми яблуками і сиром Камамбер, в Бретані люблять тонкі та міцні ажурні млинчики - крепи, В області Перигор ростуть найдорожчі гриби у світі - трюфелі, також там роблять знаменитий делікатес фуа-гра. На півдні Франції переважають середземноморські страви, Бургундія може похвалитися вином і виноградними равликами. Прованс - райське містечко, батьківщина майонезу «Провансаль» и супу буйабес.
У французькій кулінарії налічується більше трьох тисяч соусів! Різноманітність соусів досягається за рахунок спеції і трав: естрагону, розмарину, майорану, чебрецю, петрушки, прованських трав і багатьох інших. Франція багата сирами, їх налічується більше 200 видів. З овочів популярні артишоки, спаржа, салат-латук, капуста, помідори, цибуля, часник. Знамените овочеве блюдо - рататуй.
На сніданок майже жоден француз не обходиться без свіжого круассана або шматочка хрусткого багета. До речі, омлет, Який їдять на сніданок багато людей по всьому світу, теж придумали у Франції.
Для приготування м'ясних страв (наприклад, фрикасе, рагу або галантіна) Використовується яловичина, баранина, телятина, індичка, курка, качка, дичина (кролик, куріпки, перепела та інші). Знаменитим делікатесом є жаб'ячі лапки.
Франція справедливо пишається своїми казковими десертами: еклери, профітролі, мільфей, крем брюле, грильяж, желе, тарт татен, суфле і десятки інших солодких шедеврів. Крім того, це край вишуканого вина, коньяку, лікеру і яблучної горілки кальвадос. Часто алкоголь стає важливим інгредієнтом у приготуванні страви, наприклад, кок-о-вен (півня у вині).

 Кращі рецепти кухні
Рецептів: 1377
  • Сирні багети

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    Багети гарні на сніданок, в дорогу або учневі в школу! Довіримо замішування тіста хлібопічці. 1. Розводимо дріжджі в теплій воді з рослинним маслом. 2. Виливаємо в чашу хлібопічки, додавши сіль, цукор. 3. Додамо жирну сметану сметану або м'який сир. 4. Всипаємо борошно поступово і включаємо хлібопічку. 5. Залишаємо на всю програму підняття тіста ...
    Читати далі

  • Клафуті

    Десерти  /  Інші десерти

    Мабуть, найскладніше в цьому рецепті - його назва. Готується це блюдо донезмоги просто, а все або майже всі інгредієнти є в холодильнику. Воно підходить для тих, хто як і я не любить нудотні десерти, а також для тих, хто як і я, приходить в гастрономічний захват від тонких фруктових відтінків і легкої повітряної текстури. 1. Розморожуємо ...
    Читати далі

  • Нормандський яблучний пиріг

    Вироби з тіста  /  Солодкі пироги

    Якість тіста для цього пирога, втім, як і будь-якого млинцевого тіста, тільки покращиться, якщо замісити його заздалегідь. 1. Духовку розігріти до 180 градусів. 2. Яйця розтерти з цукром. 3. Додати просіяне борошно з сіллю і розпушувачем. 4. Поступово влити молоко і масло, перемішати до гладкості. 5. Приправити тісто мускатним горіхом і ванільним ...
    Читати далі

  • Галета "Рататуй"

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Пиріг не містить продуктів тваринного походження і підійде для вегетаріанців і тих хто тримає піст. У холодному вигляді галета не менше смачна, ніж у теплим і чудово тримає форму. Зручно брати з собою !! 1. Спочатку приготуємо соус: Цибулю і часник дрібно нарізати. У сковороді розігріти олію й обсмажити овочі до прозорості. 2. Перець нарізати ...
    Читати далі

  • Тарт Татен

    Десерти  /  Джеми, варення, конфітюр

    Осінь настала, пора переходити на сезонні продукти. Мені тут дісталася корзинка дачних яблучок, настав час випічки. Особливо смачна й ароматна вона звичайно виходить з дачних яблук, це вам не Гренні Сміт :). Коли набридне шарлотка, штруделі та інші яблучні пироги + особливо часу на приготування чогось незвичайного не буде, на допомогу ...
    Читати далі

  • Клафуті з карамельною крихтою і агрусом

    Вироби з тіста  /  Слойки

    Добрий день! Цей пиріг з кислинкою і карамельної шапкою дарую Маші-манюша, з Днем Народження, люба Будь здорова і щаслива! 1. Для початку готуємо крихту: розтираємо м'яке вершкове масло з коричневим цукром і борошном, прибираємо в холод. 2. Збиваємо сметану з яйцями і цукром, борошно з'єднуємо з сіллю і розпушувачем, об'єднуємо обидві маси, виливаємо ...
    Читати далі

  • Млинці з бананом і шоколадним соусом

    Вироби з тіста  /  Млинці та оладки

    Подібний десерт подавали в одній з кав'ярень нашого міста, де я колись працювала. Точну рецептуру я так і не спромоглася запитати, на жаль, але спробувала приготувати щось подібне. Моя інтерпретація цього десерту припала цілком до смаку моїм домашнім. Сподіваюся і вам сподобається цей шоколадно-банановий десерт. 1. Готуємо млинці. Рослинна ...
    Читати далі

  • Млинці з лимонним суфле

    Вироби з тіста  /  Млинці та оладки

    Цей рецепт я почерпнула в гаряче мною улюбленого кухаря Жака Пепіно. Приголомшливо легкий і смачний десерт, який нікого не залишить байдужим. Тоненькі французькі млинці з начинкою з найніжнішого суфле, хіба в це можна не закохатися? 1. Готуємо млинці. Рослинне масло, яйця і цукор гарненько змішуємо. 2. Додаємо борошно і розмішуємо ...
    Читати далі

  • Клафуті з ягодами за 4 хвилини

    Десерти  /  Шарлотка

    Змастити форму вершковим маслом Викладаємо ягоди яйце, борошно, цукрову пудру, Апероль, вершки змішуємо добре Залити ягоди і поставити на потужність 800 на 4 хвилини якщо ягоди буду свіжими, то можливо це займе 3 хвилини Дати трохи охолонути
    Читати далі

  • Телячі поп'є

    Другі страви  /  М'ясо по французьки

    Картоплину відварити до готовності, порізати часточками, покласти в маленьку каструльку, залити вершками, так, щоб тільки закривали її і довести до кипіння, кип'ятити на повільному вогні хвилин 5-7. Телятину (150г). прокрутити на м'ясорубці Вітьок крізь грати з дрібними отворами. Там же прокрутити картопля у вершках, додати вершкове масло, ...
    Читати далі

  • Рагу Наварин в мультиварці KitchenAid

    Другі страви  /  Рагу

    Баранину очистити від плівок, порубати на шматки, промити водою, обсушити. У мультиварці включити режим Жарка, почекати коли нагріється до потрібної температури. Влити олію, покласти шматки баранини і обсмажити їх до золотистого кольору з різних сторін, приблизно 5 хвилин. Додати дрібно нарізані цибулю і часник, смажити ще 5 хвилин, іноді ...
    Читати далі

  • Мадленки з лимоном, білим шоколадом і чорною смородиною

    Десерти  /  Тістечко

    Вершкове масло растор. Остудити до кімнатної температури. Яйця збити з цукром в пишну масу. З лимона зняти цедру, вичавити сік з половинки лимона. У яєчну масу додати масло, сік і цедру лимона. Перемішати. Додати просіяне борошно. Перемішати. Шоколад натерти на дрібній тертці. Додати в тісто натертий шоколад і смородину. Перемішати ....
    Читати далі

  • Сюпрім з птиці в пергаменті

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Дуже смачно!!! Див. Кроки:
    Читати далі

  • Запіканка з кабачка з копченим лососем і зеленим салатом

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    1. З'єднати яйця з борошном і вершками, поперчити і злегка збити віночком. 2. Кабачок нарізати тонкими пластинками і готувати на пару буквально пару хвилин до напів-готовності. Можна бланшувати кабачки. 3. Духовку розігріти до 200С. У духовку поставити форму з водою. Лосось нарізати невеликим кубиком. 4. Форму змастити оливковою олією, у мене ...
    Читати далі

  • Мільфей з буряка з твердим козячим сиром, чорносливом і руколою.

    Закуски  /  З овочів, бобових і грибів

    1. Буряк загорнути у фольгу і запекти готовності в духовці. Потім остудити, почистити і нарізати тонкими скибочками. 2. Сир нарізати тонкими пластинками з допомогою Овочечистка. 3. Чорнослив дрібно нарізати. Рукколу вимити, обсушити. 4. Для заправки змішати всі інгредієнти. 5. На тарілку викладати гурток буряка, кілька скибочок сиру, трохи ...
    Читати далі

  • Салат із запеченою куркою, овочами і яйцем пашот

    Салати  /  Салат з м'ясом

    1. Салатні листя і помідори вимити, обсушити. 2. Кабачок нарізати тонкими смужками. У тарілці змішати масло, лимонний сік і перець, додати кабачки, перемішати і відставити. Для заправки змішати всі інгредієнти. 3. На тарілку викласти частину листя салату, потім шматочки курки. Зверху укласти смужки кабачка. Знову салатні листя. 4. Вкастрюле ...
    Читати далі

  • Закуска Два лосося.

    Закуски  /  З риби і морепродуктів

    1. У чаші блендера змішати жовток, гірчицю, лимонний сік, сіль і перець. Влити масло. Збити. 2. Цибулю дрібно нарізати, в ківш влити вино, додати цибулю. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння. 3. Зменшити вогонь, викласти в ківш філе лосося і готувати 3 хвилини. 4. Потім філе вийняти на тарілку, розім'яти виделкою, вино процідити через сито і ...
    Читати далі

  • Грибне рагу з картопляними оладками.

    Закуски  /  З овочів і грибів

    1. Цибулю нарізати кубиком, часник подрібнити. Гриби нарізати соломкою. У сковороді розігріти оливкову і вершкове масла обсмажити цибулю і часник до прозорості. 2. Потім додати гриби, обсмажити, в кінці додати нарізану петрушку, посолити і поперчити. Додати вершки, зменшити вогонь і потомити 30 секунд. Зняти з вогню. 3. У каструлі довести ...
    Читати далі

  • Баклажани по-богемськи.

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. Баклажани нарізати кружальцями. 2. Нагріти в сковороді оливкове масло. На сильному вогні смажити баклажани до золотисто-коричневого кольору, перевертаючи. Вийняти готові баклажани на паперові рушники на пару хвилин. Потім посолити і поперчити прямо на рушниках. 3. Дрібно нарізати цибулю і часник. Помідори обдати окропом, потім холодною водою ....
    Читати далі

  • Турнедо з карамелізованими коренеплодами і соусом з бурякового соку.

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    1. Буряк і моркву вимити, загорнути у фольгу і запекти до готовності. Потім остудити, почистити і нарізати невеликими шматочками. 2. Буряковий сік влити в ківш, випарювати на середньому вогні до половини обсягу. Потім додати мед, бальзамічний оцет, сіль і перець. Тут потрібно орієнтуватися на свій смак. 3. Потім в соус опустити коренеплоди ...
    Читати далі

  • Кіш з тунцем і рисом

    Вироби з тіста  /  Піца і несолодкі пироги

    Змішати борошно з сіллю. Додати вершкове масло, нарізане кубиками і перетерти в крихту. Додати холодну воду і замісити тісто. Далі я поступаю нетрадиційно для випічки Кіша. Форму для випічки змастити маслом. Розподілити по формі тісто приблизно рівним шаром, зробити бортики. Поставити в холодильник охолоджуватися на 30 хвилин. Відварити ...
    Читати далі

  • Рагу з баклажанів і кабачків

    Другі страви  /  З овочів і грибів

    1. Помити всі овочі, очистити 2. Баклажани, розрізати на дві частини і посолити, дати їм постояти 15 хвилин. 3. Кабачки, розрізати вздовж на дві частини, і порізати. 4. Баклажани порізати також. 5. Моркву порізати соломкою або натерти на тертці. 6. Солодкий перець, порізати невеликими шматочками. 10. Зелень нашаткувати. 11. Помідори порізати невеликими ...
    Читати далі

  • Тарт татен

    Десерти  /  З сиру, молока і сиру

    1. Горіхи очистити, подрібнити не дуже дрібно і обсмажити на сухій сковороді. 2. Яблука вимити, видалити серцевину. Порізати м'якоть на невеликі часточки. 3. У сковороді з'єднати вершкове масло з 2 ст. л. цукром і корицею. Поставте сковороду на середній вогонь і нагрівайте суміш до розчинення всіх інгредієнтів. 4. Потім додати подрібнені яблука ...
    Читати далі

  • Французький багет

    Вироби з тіста  /  Хліб і тісто

    У теплій воді розвести дріжджі, додати сіль, цукор, молоко, борошно, замісити м'яке тісто. Тісто накрити і поставити в тепле місце до збільшення обсягу вдвічі. Підійшло тісто розділити на 3 частини. Справжній французький багет повинен бути не менше 65 см в довжину, ми ж будемо відштовхуватися від розміру дека. Кожну з трьох частин розкачати в ...
    Читати далі

  • Багет на білках

    Другі страви  /  Інші основні страви

    У чашу хлібопічки наливаємо теплу воду, додаємо сіль, цукор і розтоплене вершкове масло. Потім всипаємо все борошно і дріжджі. Ставимо ХП в режим "Тісто". Вона замісить відмінне тісто. Якщо немає ХП не біда, замісити тісто руками. Для цього воду, сіль, цукор і вершкове масло з'єднаємо в одній чаші. В іншу просеем борошно і змішаємо з дріжджами. У рідину ...
    Читати далі

  • Кролик з розмарином в духовці

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    1. Кролика наріжте на невеликі шматки, викладіть в миску. 2. Додайте до м'яса зубчики чищеного часнику, 3. Також додайте нарізаний скибочками лимон, оливкова олія, розмарин, мед, сіль, мелений перець, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. 4. Перекладіть кролика разом з маринадом на деко, 5. Зверху викладіть порізані часточками помідори 6. Запікайте ...
    Читати далі

  • Салат з курчам

    Салати  /  Салат з м'ясом

    Відварити зелений горошок. У цьому овочевому відварі з оливковою олією припустити рис. Солодкий перець запекти в духовій шафі, охолодити, очистити, нарізати соломкою. Так само, соломкою, нарізати відварене філе курчати. Для соусу дрібно порубати зелень меліси, змішати гірчицю, лимонний сік і оливкову олію. Додати сіль, перець і зелень, збити виделкою ....
    Читати далі

  • Курячі крокети (Сroquettes de poulet)

    Другі страви  /  Страви з птиці

    Куряче філе пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою, разом з замоченим у молоці і віджатим хлібом і цибулею. Додати жовток, мелений сухий розмарин, 1 ст. л. паприки і 1 ст. л. борошна, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Залишилася борошно змішати з паприкою. Вологими руками сформувати з курячої маси кульки розміром з грецкійорех, ...
    Читати далі

  • Квасолевий суп з обсмаженою щавлем і вершками

    Перші страви  /  Овочеві та грибні

    Квасолю замочити на 12:00 або на ніч. Поставити варитися при сильному кипінні 15 хв. Потім, злити, промити і затоку свіжим окропом, варити на повільному вогні, до готовності, приблизно, 60 хв. Моркву і цибулю нарізати кубиками. З помідор зняти шкірку, нарізати. Пасерувати цибулю і моркву на оливковій олії, додати помідори, готувати 5 хв. Відправити...
    Читати далі

  • Омлет женців

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Дуже простий, смачний рецепт. Напередодні почистіть 2 цибулини, застроміть гвоздичку, покладіть в чашку, залийте оцтом. Якщо цибулини повністю не зникли, долийте води. Накрийте миску кришкою або плівкою, поставте в холодильник маринуватися мінімум на 12:00. На наступний день дістаньте цибулю з рідини і видаліть гвоздички. Тонко нашаткуйте ...
    Читати далі

  • Оливкові пампушки "Мана"

    Вироби з тіста  /  Пиріжки, ватрушки і булочки

    Борошно просійте, змішайте з цукровою пудрою і дрібкою солі, ваніліну. У 40 мл теплої води розчиніть дріжджі і залиште хвилин на 5. У борошно влийте дріжджову суміш, ще 120 мл. теплої води і оливкове масло. Замісити тісто м'яке, слухняне. Залиште у теплому місці підходити приблизно на 3:00. Підійшло тісто розділіть на 5 шматочків. З шматочка ...
    Читати далі

  • Рагу з кролика по-французьки

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    Кролика поріжте на шматочки. Змішай сіль, перець, гірчицю і отриманою сумішшю натріть кролика. У сотейнику розігрійте оливкову олію IDEAL і обсмажте кролика з двох боків до золотистого кольору. Кролика дістаньте, а в тому ж сотейнику обсмажте цибулю порізану і часник. Я далі готувала кролика в мультиварці, ви можете в сотейнику на вогні. Кролика ...
    Читати далі

  • Листковий фугас

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Див. Покроковий опис
    Читати далі

  • Торт "Емоція"

    Десерти  /  Торти

    Навіть не знаю з чого почати, щоб розповісти про цей торт ... Уявіть собі насичений смак шоколадного бісквіта, солодкуватий горіховий аромат арахісового мусу і трохи вловимий кислинку лимонного курди. Уявили? Значить почнемо приготування торта. Такого роду тортики треба готувати в рознімної формі. Як бачите я знехтувала цією порадою ...
    Читати далі

  • Рататуй

    Інші  /  Вегетаріанські страви

    1. Порізати кружечками кабачок, баклажан, помідори, цибулю і болгарський перець. 2. Викласти, чергуючи, овочі у форму для запікання. Посолити. 3. Для соусу порізати зелень, додати пропущений через прес часник і змішати з оливковою олією. 4. Полити овочі заправкою і відправити в духовку. Запікати при 180 градусах приблизно 45 хвилин.
    Читати далі

  • Спагеті від BORHES з корсиканським стуфату «8 березня» (у стилі листівок радянських часів)

    Другі страви  /  Паста

    Сухі гриби залити 1 склянкою окропу і дати постояти 30 хвилин. Воду після замочування не виливати! Тим часом нарізати окіст і яловичину кубиками зі стороною не більше 2 см. Цибулю і часник дрібно посікти. Помідори очистити від шкірки і нарізати великими шматками. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію, на середньому вогні протягом 5 хвилин ...
    Читати далі

  • Пісна галета з яблуками і апельсином !!!

    Вироби з тіста  /  Інша випічка

    Див. Покроково
    Читати далі

  • Помідори по-французьки

    Закуски  /  З овочів і грибів

    Це свого роду реанімація "зимових" безбарвних помидорчиков :) можна також використовувати помідори спочатку не дуже красиві зовні, загалом, будь підійдуть. Помідори розрізати навпіл, вийняти м'якоть з насінням. Зелень і часник подрібнити, змішати з цукром, сіллю і перцем. Форму для запікання змастити маслом, розкласти помідори зрізом вгору ....
    Читати далі

  • Тімбаль з пікантним сюрпризом "Для милих дам"

    Другі страви  /  Паста

    Тімбаль з спагетті виглядає досить ефектно. Трохи фантазії і старанності, і цікаве блюдо з пікантним сюрпризом всередині порадує гостей;) Інгредієнти начинки відмінно поєднуються між собою, от не грішу - чесне слово, гармонійно і смачно вийшло!
    Читати далі

  • Еклери з повітряним сирною начинкою і глянсовою шоколадною глазур'ю

    Десерти  /  З сиру, молока і сиру

    Желатин замочити в холодній воді. Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього в толстодонную каструлю наливаємо воду і кладемо вершкове масло, порізане на шматочки. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню. Швидким упевненим рухом висипаємо в гарячу рідину все борошно і дуже швидко починаємо заважати, до того поки тісто ...
    Читати далі

  • Яблучні оладки з вівсяними пластівцями

    Вироби з тіста  /  Млинці та оладки

    Яблуко вимити, обсушити, натерти на дрібній тертці. Змішати яблуко з молоком. Змішати борошно, розпушувач, цукровий пісок, ванільний цукор, корицю і вівсяні пластівці. З'єднати яблучно-молочну з сухою сумішшю. Перемішати. Вершкове масло розтопити. Остудити. У тісто додати розтоплене вершкове масло і яйця. Перемішати. У сковороді розігріти ...
    Читати далі

  • Салат з м'яса краба з сирними чіпсами.

    Салати  /  З риби і морепродуктів

    Розігріти духовку, а тим часом сир Едам нарізати на 12 скибочок, товщиною 0,4-0,5 см. У форму вистелити папір для запікання і злегка змастити її оливковою олією. У моїй формі помістилося тільки 6 скибочок сиру, тому я запікала 2 рази. Якщо у вас великий лист, ви впораєтесь з салатом набагато швидше. Відправляємо запікатися на сильному ...
    Читати далі

  • Французький рибний суп-крем

    Перші страви  /  З риби і морепродуктів

    Суп готується швидко і абсолютно легкий у приготуванні. Рибне філе, якщо потрібно розморозити і порізати на великі шматки. Почистити і довільно подрібнити овочі. У каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити на ньому до прозорості подрібнені картоплю, цибулю, часник і моркву. Потім влити в каструлю вино і на сильному вогні тушкувати овочі до ...
    Читати далі

  • Сирні шукети

    Вироби з тіста  /  Печиво та інша дрібна випічка

    У глибокому сотейнику змішайте воду з молоком, додайте сіль, цукор і вершкове масло. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Молочну суміш доведіть до кипіння і зніміть з вогню. При постійному помішуванні тонкою цівкою всипте борошно, гарненько перемішайте до однорідної маси, грудочок бути не повинно. У гарячу борошняну суміш введіть натертийсир ...
    Читати далі

  • Гратен "Дофінуа"

    Другі страви  /  Інші основні страви

    Вершки змішати з молоком в каструльці, поставити на вогонь, нагріти майже до кипіння, присолити, поперчити, додати мускатний горіх і половину тертого сиру, перемішати. Форму для запікання змастити вершковим маслом, дрібно нарізати часник і розкласти на дно форми. Зверху укладати шарами внахлест тонко нарізану картоплю, кожен шар поливати ...
    Читати далі

  • Бекеоффе (м'ясне асорті тушковане з овочами).

    Другі страви  /  Страви з м'яса

    М'ясо нарізати великими шматками і скласти в миску. Крупно порубати 1 цибулину і моркву, часник очистити, роздавити і додати до м'яса. Посипати сіллю, перцем, чебрецем і майораном, перемішати, додати лавровий лист і трави, пов'язані пучком. Залити все вином і залишити в прохолодному місці на 24 години. Потім вийняти м'ясо з маринаду, пучок трав ...
    Читати далі

  • Цибулевий суп по-нормандськи

    Перші страви  /  Овочеві та грибні

    Очистити цибулю, нашаткувати кільцями Взяти каструлю з товстим дном, влити оливкове і вершкове масло Покласти цибулю і 20 хвилин томити до кремового кольору, постійно помішуючи, щоб не пригоріла! Долити воду і вино, крохмаль, цукор, додати сіль і перець за смаком Томити ще 20 хвилин На хліб присипати сир і в духовку до зарум'янювання або під гриль Розлити ...
    Читати далі

  • Десерт з апельсинів від Гі Жедду

    Десерти  /  З фруктів і ягід

    Це інгредієнти для апельсинів від Гі Жедду з "Маленькі Уроки Кухні Провансу". Спочатку розповім, як готувати авторський десерт, а потім, як готувала його я 1. Спочатку натремо цедру - знадобитися 1,5 ст л - терти на дрібній тертці, прямо в пюре Налити в кухлик воду, всипати цукор і цедру На мінімальному вогні варити 7 хвилин Прибрати з вогню, через ...
    Читати далі

  • Французький сільський пиріг з медом

    Вироби з тіста  /  Солодкі пироги

    1. Просіяти в чашку сухі інгредієнти: борошно, сода, дрібку солі і корицю. 2. Слідом ідуть яйця і молоко. 3. Потім мед і розтоплене вершкове масло. 4. Порізати великими шматочками чорнослив і додати в тісто, добре перемішати. 5. Перекласти тісто у форму, змащену маслом або простелений пергаментом. 6. Випікати при 180 градусах близько ...
    Читати далі

  • Кіш з сиром маскарпоне і овочами

    Другі страви  /  Інші основні страви

    1. Брюссельську капусту помити і бланшувати в киплячій воді 7 хвилин. Відкинути на друшляк, дати охолонути, можна порізати на половину. 2. Картоплю і моркву очистити і порізати скибочками. Часник почистити і дрібно порізати. 3. Яйця збити з маскарпоне. Додати часник, брюссельську капусту, картоплю і моркву. Приправити чорним перцем, мускатним ...
    Читати далі